En flexibel kontokredit har flertalet betydande fördelar

Standard

En flexibel kontokredit är ett lån som du kan utnyttja när du behöver det och betala tillbaka när du vill. Det är ett bra alternativ för dig som behöver tillgång till extra pengar på kort sikt. Till exempel kan du använda lånet för att täcka oväntade utgifter eller för att finansiera en kortsiktig investering. Läs vidare för att lära dig mer om fördelarna!

5 fördelar med att teckna en flexibel kontokredit

Dessa är några av fördelarna med att teckna en flexibel kontokredit:

 • Flexibiliteten. En av de största fördelarna med en kontokredit är dess flexibilitet. Du kan använda krediten när du behöver den. Du behöver inte heller börja betala ränta förrän du faktiskt har börjat använda pengarna. Som om inte detta vore nog kan du även välja att betala tillbaka pengarna på ett sätt som passar dig – antingen hela beloppet på en gång eller bara en del.
 • Den låga räntan. Kontokrediter har vanligtvis en lägre ränta än vissa andra typer av lån. Däremot kan till exempel blancolån ibland ha en än lägre ränta. Detta kan vara värt att ha i bakhuvudet om du väljer att teckna en sådan här kredit.
 • Inget krav ställs på säkerhet. Du behöver inte ställa någon säkerhet för att kunna öppna en flexibel kontokredit. Därmed är det enklare att göra detta än att få ett traditionellt lån, även om du kanske har en svag kreditvärdighet.
 • Snabbheten och enkelheten. En annan fördel med dessa krediter är att ansökningsprocessen vanligtvis är både snabb och enkel. Du kan ansöka på nätet och får ofta besked inom bara några timmar eller dagar.
 • Hjälper dig att täcka oväntade utgifter. En sådan här kredit kan vara ett bra alternativ när du vill kunna täcka oväntade utgifter. Kanske behöver du finansiera en bilreparation eller ett akut tandläkarbesök. Om så är fallet slipper du att ta ett privatlån, vars process för ansökan och beviljande vanligtvis är lite mer komplicerad.

Tänk även på de potentiella nackdelarna

Det är viktigt att känna till att det även finns vissa nackdelar med dessa krediter. En av nackdelarna är att det kan vara lätt att hamna i en skuldspiral. Du kan nämligen använda pengarna när du vill och betala tillbaka dem på ett flexibelt sätt. Därför är det viktigt att ha en plan för hur du ska använda de lånade pengarna och hur du ska betala tillbaka dem.

Anmärkningar kan accepteras av långivaren i vissa fall

Standard

Att ha betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån. Idag finns det långivare som erbjuder lån även till dem som har en befläckad kredithistorik. Det faktum att anmärkningar kan accepteras av långivaren i vissa fall är viktigt och fördelaktigt för de som behöver ekonomiskt stöd men som tidigare har haft ekonomiska utmaningar. Läs vidare så berättar vi mer om detta!

Fördelarna med att anmärkningar kan accepteras av vissa långivare

Det finns många fördelar med att anmärkningar kan accepteras av vissa långivare:

 • Tillgången till finansiering. En av de största fördelarna är att dessa lån ger möjlighet till finansiering för personer som har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Det kan ofta vara svårt för dessa personer att få lån beviljade hos traditionella banker.
 • Bedömningen baseras på din nuvarande ekonomi. Långivare som accepterar betalningsanmärkningar fokuserar ofta mer på din nuvarande ekonomiska situation och betalningsförmåga. Detta istället för att stirra sig blinda på dina tidigare ekonomiska misstag.
 • Den snabba ansökningsprocessen. Många av dessa långivare erbjuder dessutom en snabb och smidig digital ansökningsprocess. Detta uppskattas av dem som snabbt behöver låna pengar.
 • Möjligheten att få rätsida på ekonomin. Dessa lån kan ge personer en chans att förbättra sin ekonomiska situation och få rätsida på sin privata ekonomi igen.

Fundera över detta innan du gör din ansökan

Innan du ansöker om ett sådant här lån bör du tänka på att:

 • Se till så att kreditupplysningen inhämtas utan UC. Många långivare använder andra kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC) när de gör kreditbedömningar. Detta kan vara fördelaktigt för dig som har många förfrågningar registrerade hos UC. Då används istället andra leverantörer som Bisnode, vilket kan göra att långivaren får en mer nyanserad bild av din ekonomiska situation.
 • Välj en långivare som gör en mer holistisk bedömning. En betalningsanmärkning är en anmärkning som skapas när en skuld inte betalas i tid. Sådana kan påverka dina möjligheter att få lån och krediter. Men som vi redan har nämnt är det så att anmärkningar kan accepteras av vissa långivare som ser bortom dessa. Långivaren fokuserar då istället mer på din nuvarande ekonomiska situation.

Ett presentkort för att visa uppskattning är på sin plats

Standard

I dagens hektiska affärsvärld är det faktiskt inte bara vinsten på den nedersta raden som är viktig. Även människor är viktiga – det är trots allt personalen som i slutändan hjälper företaget att gå med vinst. Som företagare bör du därför använda dig av gåvor som presentkort för att visa uppskattning för dina medarbetare. Att göra detta kan nämligen lägga en bra grund för fortsatt framgång. Läs vidare för att lära dig mer!

3 fördelar med att ge presentkort för att visa uppskattning till personalen

Det finns många fördelar med att ge presentkort för att visa uppskattning till personalen:

 • Stärker arbetsmoralen. Gåvor av alla slag är bra på så vis att de hjälper dig att visa dina medarbetare att du bryr dig om dem. Det är viktigt att visa denna typ av uppskattning för att ge dem ett kvitto på att du värdesätter deras arbete. Denna gest kan dessutom stärka arbetsmoralen, vilket i sin tur leder till att produktiviteten ökar. Forskning visar att medarbetare som känner sig uppskattade i högre grad levererar mer än vad som har förväntats av dem. Detta kan leda till en positiv spiral som mynnar ut i en ökad produktivitet och en än högre lönsamhet.
 • Gör medarbetarna mer lojala. En annan fördel med att ge presentkort för att visa uppskattning till personalen är att du på så vis kan stärka lojaliteten bland medarbetarna. För när du visar uppskattning för personalen med hjälp av gåvor ingjuter du en känsla av tillhörighet hos dem. Därmed ökar deras lojalitet gentemot dig och ditt företag. Medarbetare som känner sig värdesatta är mindre benägna att söka sig till andra företag, så även personalomsättningen och de kostnader som är förknippade med rekryteringar kan minska.
 • Främjar personlig och yrkesmässig utveckling. Sist men inte minst kan personliga gåvor till de anställda främja medarbetarnas personliga och yrkesmässiga utveckling. Gåvorna visar nämligen att du ser och bekräftar din personal samt att du bryr dig om dina medarbetare som enskilda individer. Detta får ofta ringar på vattnet i form av en ökad personlig och yrkesmässig utveckling.

Gå hit när du är i behov av att få ditt tak tvättat

Standard

Att hålla taket rent och fritt från smuts, alger och mögel är viktigt för att maximera dess livslängd och för att bibehålla ett estetiskt tilltalande utseende på fastigheten. Professionell taktvätt kan vara en utmärkt lösning för att få jobbet gjort på ett effektivt och säkert sätt. Nedan går vi igenom några viktiga aspekter att tänka på när det kommer till professionell takvård.

Hit flockas husägare som behöver få taket tvättat av proffs

Är du i behov av att få taket på ditt hus tvättat? Gå då hit för att boka en professionell taktvätt! När du är på jakt efter ett företag som tillhandahåller takvård är det nämligen viktigt att du:

 • Väljer rätt företag. Det första steget är att välja rätt företag för jobbet. Se till att företaget är seriöst, har goda referenser och är försäkrat. Kontrollera även att de har relevant erfarenhet av att tvätta tak av det material som ditt tak är gjort av.
 • Ber om en offert och får en skriftlig överenskommelse. Innan arbetet påbörjas är det viktigt att be om en offert och en skriftlig överenskommelse. Genom att göra detta ser du till att undvika eventuella missförstånd och säkerställer att både du och företaget vet exakt vad som förväntas.
 • Undersöker vilken utrustning och metod som används. Fråga vilken typ av utrustning och metod företaget använder för taktvätt. Det finns olika tekniker som kan användas, såsom högtryckstvätt eller lågtryckstvätt, beroende på takmaterialet och graden av smuts. Lågtryckstvätt är ofta ett skonsammare alternativ som minimerar risken för skador på taket.
 • Tar reda på vilka kemikalier som används. För att effektivt rengöra taket kan vissa företag använda kemikalier eller rengöringsmedel. Det är viktigt att dessa produkter är miljövänliga och inte skadar växter eller djurliv runt ditt hem. Fråga företaget om vilka produkter de använder och hur de hanterar eventuellt spill.
 • Kontrollerar vilka garantier som ges och hur det efterföljande underhållet ser ut. Innan du anlitar ett företag för taktvätt bör du kontrollera om de erbjuder någon form av garanti för sitt arbete och hur länge garantin gäller. Det är också bra att veta om företaget erbjuder någon form av underhållstjänst för att hålla taket rent efter den initiala tvätten.

Att låna med betalningsanmärkning – risker och möjligheter

Standard

Att låna pengar med betalningsanmärkningar kan ibland vara svårt och en utmaning eftersom långivare vanligtvis tittar på kreditvärdigheten när de bedömer din ansökan. Men det finns möjligheter för personer som har betalningsanmärkningar att få tillgång till pengar om man behöver det. Detta även om det kan innebära högre risker. Du bör se till att du förstår dessa risker och tittar på alternativa lånemöjligheter för att hitta den bästa lösningen

Möjligheter till lån med betalningsanmärkning

Här är några av de risker och möjligheter som du bör överväga när du lånar med betalningsanmärkning:

 

Möjligheter kan till exempel vara:

 

 • Specialiserade långivare. Det finns vissa långivare som har valt att specialisera sig på att låna ut pengar till personer med dålig kreditvärdighet eller betalningsanmärkningar. Dessa långivare kan erbjuda lån till högre räntor, men det kan vara en möjlighet att få tillgång till pengar.
 • Alternativa lånemöjligheter. Det finns andra lånemöjligheter som kan vara lämpliga för personer som har betalningsanmärkningar. Det kan inkludera kreditkort eller personliga lån. Det är viktigt att titta på räntor, avgifter och villkor för att hitta den bästa lösningen för dig.
 • Förbättra din kreditvärdighet. Genom att arbeta på att förbättra din kreditvärdighet kan du öka dina chanser att få godkänt lån. Detta kan inkludera att betala av befintliga skulder, betala räkningar i tid och undvika att ta på dig för mycket skuld.

Risker med att ta dessa lån

Det finns också risker. Dessa kan exempelvis vara:

 

 • Högre räntor. Långivare kan kräva högre räntor på lån till personer med betalningsanmärkning. Detta beror på att långivaren ser din kreditvärdighet som högre risk än någon annan med en bättre kreditvärdighet. Detta kan göra lånet dyrare och svårare att betala tillbaka i tid.
 • Svårigheter att få godkänt lån. Det kan vara svårt att få godkänt lån om du har betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan vara ovilliga att ta risken att låna ut pengar till personer med dålig kreditvärdighet, även om det finns alternativa lånemöjligheter.
 • Ökad risk för skuldproblem. Om du har betalningsanmärkningar, kan det tyda på att du har haft svårigheter att betala av skulder i det förflutna. Att ta på sig ytterligare skulder kan öka risken för att hamna i en skuldfälla.

Dagens guldpris drivs av en rad olika faktorer

Standard

Guldet har i tusentals år varit en väldigt värdefull metall för oss människor. Dessutom har vi använt den som en slags valuta utöver att tillverka smycken och andra produkter av den. Guldet är även ett tillgångsslag som många ser upp till och har i sina portföljer. Men dagens guldpris svänger hit och dit utifrån en rad olika faktorer. Några exempel på sådana är tillgången och efterfrågan, ekonomiska förhållanden och händelser i vår omvärld. I denna artikel kikar vi närmare på varför priset svänger åt olika håll och vilka faktorer som påverkar det!

Världens guldpris påverkas av flertalet olika faktorer

Det finns alltså en rad olika faktorer som får dagens guldpris att svänga hit och dit från dag till dag:

 • Tillgång och efterfrågan. Tillgång och efterfrågan är en grundläggande ekonomisk lag som även har en betydelse för guldmarknaden. Tillgången på denna råvara kommer från utvinning, återvinning samt centralbankers försäljningar av råvaran. Efterfrågan kommer från en rad olika källor, däribland smyckestillverkning, industriell användning samt efterfrågan från investerare.
 • Makroekonomiska faktorer. Makroekonomiska faktorer som till exempel räntor, inflation och valutakurser kan också påverka det guldpris som gäller för dagen. I regel fungerar detta på följande sätt: när räntorna är låga och inflationen är hög brukar priset på guld stiga. Detta beror på att investerar då ser guld som en bättre investering än räntor eller andra tillgångsslag. Dessa avkastar vanligtvis sämre i tider av hög inflation.
 • Globala händelser. Även globala händelser i vår omvärld, såsom krig och politisk oro, kan påverka priset på guld. Detsamma kan även sägas för naturkatastrofer och andra större händelser som äger rum på ett globalt plan. I tider av geopolitisk osäkerhet söker sig investerare till säkrare tillgångsslag såsom guld. Detta leder till att guldpriset pressas uppåt i takt med att efterfrågan ökar. Dessutom kan störningar i leverantörskedjan påverka tillgången på råvaran och därmed leda till prisökningar.
 • Marknadssentimentet. Det aktuella marknadssentimentet är en annan viktig faktor som påverkar priset på denna råvara. Investerares sentiment påverkas i sin tur av en rad olika faktorer. Några exempel på sådana är tidningsrubriker, sociala medier och trender i marknaden.

Ett stambyte kan vara komplext och tidsödande

Standard

Det kan ibland vara en komplex och tidsödande uppgift att utföra ett stambyte i ett flerfamiljshus. Men det är naturligtvis ändå viktigt att byta stammarna i denna typ av fastighet med jämna mellanrum. Detta för att säkerställa att rörsystemet fungerar som det ska samt är tryggt för de boende att använda. För ett gammalt eller trasigt rörsystem kan orsaka en rad olika typer av besvär, såsom vattenläckor och andra problem. Dess riskerar att göra byggnaden som sådan osäker att bo i och påverka livskvaliteten för de personer som bor i den.

Det första steget är att utvärdera det befintliga rörsystemet

När det kommer till ett stambyte är det första steget att utvärdera det befintliga rörsystemet. En professionell rörmokare eller liknande yrkesman är bäst lämpad att inspektera rören. Denne kan identifiera vilka rör som eventuellt behöver repareras eller bytas ut. Dessutom kan personen ifråga väga in faktorer såsom rörens ålder och tillverkningsmaterial i sin ekvation. Även vattentrycket och belastningen på rören är faktorer som ingår i ekvationen.

När en analys och utvärdering har gjorts av den nuvarande situationen är det dag att skrida till verket. Det är nu dags att byta ut stammarna i fastigheten. Detta görs genom att vattentillförseln till fastigheten stängs av och rören torrläggs. Därefter iscensätts en noga framtagen plan för bytet av stammarna. Här tar man bland annat hänsyn till antalet lägenheter i fastigheten, var rören är belägna samt de material och verktyg som behöver användas.

Ett stambyte medför många fördelar för de boende i fastigheten

Exakt hur det går till att utföra ett stambyte i ett flerfamiljshus varierar lite grann från fall till fall. Det beror bland annat på vilken typ av rör som ska bytas ut samt var dessa ä r belägna. TIll exempel kan de ibland vara belägna i väggar eller under golven. Då kan ytskikt och liknande behöva rivas för att blottlägga dessa.

Denna process kan vara lite stökig för de boende i fastigheten men medför samtidigt fördelar som dessa:

 • förbättrad vattenkvalitet
 • ökat vattentryck
 • minskat antal vattenläckor
 • ökad energieffektivitet
 • ökat fastighetsvärde.

Kort och gott finns det många fördelar för fastighetsägaren att byta ut stammarna när det är dags att göra detta.

3 fördelar med att bygga ett nytt fritidshus

Standard

Smaken är som baken när det kommer till fritidshus – vissa föredrar små torp eller stugor med lägre standard medan andra vill ha en högre standard och fler bekvämligheter. Moderna och nybyggda ”sommarstugor” har dock blivit vanligt och det finns faktiskt flera fördelar med att bygga nytt.

Utforma ditt fritidshus precis som du vill ha det

En av dom stora fördelarna med att bygga ett nytt fritidshus är förstås att du kan utforma det precis som du vill ha det. Det är inte helt lätt att hitta något befintligt som uppfyller alla dom krav och önskemål som finns och att bygga om och renovera är både tidskrävande och kostsamt.

Det tar förstås tid att bygga nytt även från grunden och det kostar förstås också men valmöjligheterna när det gäller storlek, stil och annat är nästintill oändliga. I ett befintligt fritidshus kan det finnas begränsningar kring vilka förändringar som är möjliga – dessa finns vanligen inte vid nybyggnation.

Nybyggt ger lägre driftskostnader

En annan fördel med att bygga ett nytt är att det blir modernt vad gäller energieffektiviteten. Även om ett äldre hus till exempel skulle tilläggsisoleras, utrustas med nya fönster och så vidare, så kommer det sällan upp i samma standard som ett nybyggt. Ett energieffektivt fritidshus får med andra ord lägre driftskostnader.

Lite underhåll dom första åren

Dom flesta som köper ett äldre fritidshus får mycket att göra dom kommande åren. Det beror förstås på hur huset har skötts om men en byggnad som har några år på nacken kräver många typer av underhåll, så som:

 • Ommålning
 • Takbyte
 • Renovering av våtutrymmen
 • Byte av fönster och dörrar

När ett äldre hus renoveras är det dessutom relativt vanligt att stöta på oväntade problem, som medför oförutsedda kostnader. Med ett nybyggt hus krävs varken underhåll, renoveringar eller oväntade överraskningar på många år framöver, eftersom allt är nytt och fräscht.

Behöver inte kosta mer än ett begagnat

Visst, det kostar en hel del att bygga nytt men det behöver inte nödvändigtvis bli så mycket dyrare än att köpa begagnat. Det är ett högt tryck på marknaden och fritidshus har ökat i pris som senaste åren.

Det, tillsammans med kostnader för underhåll och renoveringar, gör att det faktiskt inte är särskilt mycket dyrare att bygga nytt. Sedan beror det förstås på storlek och standard men det är möjligt att bygga till ungefär samma pris som det skulle kosta att köpa begagnat.

Den bästa tiden att boka catering i Stockholm är nu

Standard

När det kommer till större tillställningar är bra planering i god tid innan tillställningen äger rum A och O. Detta gäller inte minst om du har tänkt boka catering i Stockholm till din tillställning. De skickliga cateringfirmorna i huvudstaden bokas nämligen upp långt i förväg. Därför behöver du börja planera för detta långt innan evenemanget äger rum.

Den bästa tiden att göra bokningen är vanligtvis cirka sex till åtta månader i förväg. Genom att förhålla dig till denna tidsaspekt får du gott om tid att jämföra cateringfirmornas priser och tjänster. Utifrån den information som du får fram kring detta kan du sedan välja den cateringfirma som passar dig och din tillställning allra bäst. Dessutom kan du ibland få en liten rabatt om du bokar långt i förväg.

3 steg till en perfekt tajmad bokning av catering i Stockholm

Med lite planering kommer du ofta långt när det kommer till att säkerställa att gästerna får god mat och dryck. Därför är det särskilt viktigt att du gör detta när du planerar inför en större tillställning. Du bör då bland annat tänka på att:

 1. Ta reda på hur många gäster som kommer. Till att börja med behöver du ha i åtanke hur många gäster som förväntas närvara vid tillställningen. Denna siffra ger dig en bra utgångspunkt när du sedan planerar hur mycket mat och dryck som kommer behövas.
 2. Fundera över vilken typ av tillställning det rör sig om. När du vet hur många gäster som kommer och hur behovet av mat och dryck ser ut tar du hänsyn till vilken typ av evenemang det rör sig om. Till exempel kräver en middagsbjudning där gästerna sitter ner ofta lite mer mat än en helt vanligt buffé.
 3. Anpassa budgeten utifrån dessa faktorer. Anpassa budgeten och sätt denna utifrån de ovan nämnda faktorerna. Genom att göra detta slipper du budgetera alltför mycket eller alldeles för lite för den firma som tillhandahåller din catering i Stockholm.

Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer kan du försäkra dig om att du bokar cateringfirman med bästa möjliga tajming till din stora tillställning!

Jämför mäklare i Göteborg utifrån flera olika faktorer

Standard

När du jämför mäklare i Göteborg bär du göra en jämförelse av en rad olika faktorer. En av dessa är arvodet – vissa fastighetsmäklare debiterar ett högre sådant än vad andra gör. Genom att ha en bra koll på arvodena i staden kan du sätta dig själv i en lite bättre förhandlingsposition. Du kan nämligen använda den data som finns tillgänglig om arvodena till din fördel i förhandlingen med mäklaren om dennes arvode.

Men hur mycket tar mäklare i arvode då, mellan tummen och pekfingret? Och framför allt: skiljer sig arvodena i Göteborg åt från mäklararvoden i Stockholm? Läs vidare för att få svaren på dessa frågor!

Titta inte bara på arvodet när du jämför mäklare i Göteborg

När du jämför mäklare i Göteborg är det också viktigt att du inte enbart kikar på just arvodet. Mäklararvodet är förstås en viktig faktor som du bör lägga stor vikt vid när du väljer mellan olika fastighetsmäklare. Det är dock inte särskilt vist att fatta detta viktiga beslut enbart utifrån kostnaden för de olika mäklarna. Då finns det andra jämförelsepunkter som faktiskt kan vara viktigare.

Nästan alla lokala fastighetsmäklare i staden debiterar ett rörligt arvode för sina tjänster. Detta är den avgift som du tvingas betala för att kunna nyttja deras tjänster i samband med din bostadsaffär. Hur mycket en mäklare tar i arvode varierar ofta i kronor och ören även om arvodet är avtalat i procentenheter. Ju högre slutpriset för din bostad blir desto högre blir även mäklarens arvode, förutsatt att denna modell används för att beräkna arvodet.

Som vi redan har nämnt finns det dock även andra faktorer som är viktiga att ta i beaktande. Till exempel bör du känna till att mäklarens arvode kan variera beroende på faktorer såsom dessa:

 • I vilken stad du ska sälja din bostad – mäklararvoden i Stockholm skiljer sig ofta åt från motsvarigheterna i Göteborg och andra städer.
 • Hur mycket mäklare tar i arvode beror också på vilken objekttyp du vill sälja – till exempel är arvodet för villor ett och arvodet för radhus eller parhus ett annat.
 • Om en arvodestrappa eller liknande modell används för beräkningen av arvodet kan mäklararvodet variera ganska kraftigt beroende på slutpris.