Så kan du se vilka operatörer som har eSIM

Standard

När allt fler kunder efterfrågar eSIM blir det även en konkurrensfördel hos vissa operatörer. Lär dig vad eSIM är och hur du kan se vilka operatörer som har eSIM.

Vad är eSIM?

eSIM (eller e-sim) står för embedded sim och är ett simkort som är inbyggt i mobilen som kan lagra information gällande abonnemang m.m. All den information som tidigare sparats på ett fysiskt SIM-kort kan istället lagras på detta digitala alternativ.

Vad innebär det?

För mobilanvändaren innebär detta att något nytt fysiskt kort inte behöver beställas vid operatörsbyte. Istället för att vänta några dagar på postgången kan ändringen ske direkt digitalt. På detta sätt kan byte ske betydlig snabbare.

  • Miljövänligare
  • Billigare
  • Snabbare

Allt fler operatörer går över till eSIM då det innebär flera fördelar för både operatören och mobilanvändaren.

En stor fördel är även att hjälp kan ges på distans samt att det är enkelt att ha flera eSIM i samma enhet. Funktioner som inte jättemånga använder idag men eSIM anses bli standard i framtiden och dess användningsområden bör även breddas med tiden. Ett exempel är att samma eSIM kan användas i flera enheter vilket gör att flera enheter kan synkroniseras direkt m.m.

Se vilka operatörer som har eSIM

Det går att se vilka operatörer som har eSIM på ett par olika sätt.

  • Jämförelsesidor
    Det finns mängder av jämförelsesidor på internet som jämför mobilabonnemang. En del har fokus på ”lägst pris” medan andra fokuserar på ”täckning”. Det finns även jämförelsesidor där det går att se vilka operatörer som har eSIM. Genom att använda dessa sidor går det snabbt att välja operatör och därefter abonnemang som passar utifrån behov.
  • Operatörernas webbplats
    Även på operatörernas webbplatser går det att se vilka operatörer som har eSIM. Däremot är det inte alltid något som tydligt framhålls på webbplatsens förstasida. Den som är osäker kan alltid chatta, ringa eller skicka ett meddelande till kundtjänst.

Bör jag välja eSIM?

Om eSIM bör väljas eller inte beror helt på vilka behov som finns hos mobilägaren. En del skaffar detta kort enbart utifrån att de vill testa den ”nyaste tekniken” medan andra ser en mer praktisk fördel av att välja det digitala SIM-kortet istället för det traditionella fysiska alternativet.