Om att köpa cykelhjälmar

Standard

Om att köpa cykelhjälmar

När man inhandlar en cykelhjälm finns det några utgångspunkter som kan bidra till att man hamnar rätt direkt. Det är lätt hänt att fokusera på fel säker i valet av hjälm, vilket kan innebära att man behöver byta när produkterna kommit hem. Genom att fundera en extra gång kan valet av cykelhjälm innebära att man får någonting som fungerar under lång tid framöver! Här följer några visdomsord som kan underlätta både för vana cyklister och för de som endast cyklar någon gång om året.

Funktion och inte design

Kanske är det för viss en självklarhet att börja med att definiera hjälmens duglighet. Samtidigt kan man lätt gå vilse bland de många snygga alternativ som finns tillgängliga i handeln. Förvisso har designområdet förbättrats stort under ett antal år och man kan ofta hitta någonting stilfullt oavsett vilken kategori cykelhjälmar som är intressant. Dock är funktionen än viktigare! Först och främst bör man handla från butiker där cykelhjälmarna har godkänts utifrån den standard som finns. På s vis kan man botanisera fritt utan att behöva fråga om diverse intyg och koder. Detta gäller oavsett vem som skall ha hjälmen!

När använder man cykelhjälmen?

Är man en av de som någon gång tar cykeln inom stan på väg till en aktivitet, kan man välja bland ett stort utbud cykelhjälmar. De flesta klarar av att skydda huvudet bra och effektivt. Har man istället tävlingsambitioner eller föredrar riskfyllda strapatser, kan man behöva minska ner urvalet till att omfatta hjälmar med extra skyddsfunktioner. Det handlar till exempel om ifall man behöver MIPS cykelhjälm eller om man har behov av skydd för mun och tänder. I och med att cykelhjälmen skall ta smällen om någonting händer, är det viktigt att den har rätt förutsättningar och är anpassad för de utmaningar som kommer. Det kan behövas en uppsättning cykelhjälmar för den som regelbundet cyklar mycket. För andra räcker det att ta en hjälm som erbjuder något mer än vad man vanligtvis behöver. Detta för att även ha skydd när man tar ut svängen ytterligare.

Storleken på hjälm är viktig oavsett vad för hjälm det handlar om. En allt för stor eller för liten cykelhjälm ger inte i närheten av samma skydd som en lagom dito. Man kan mäta och jämföra för att hitta vad för storlek som passar. De flesta går även att justera för att de skall sitta rätt.